Summervibes


Voordat de sessies met me broertje begonnen was ik veel aan het werk met hier en daar een vrije dag. Deze dag besteedde ik dan het liefst op m'n eilandje in Vinkeveen. Dit keer was het anders 2 goede vrienden wilde een Island Life Party houden inclusief overnachting.... Ach what the heck! Let's do it. De bbq waar was ingeslagen, de biertjes en al het andere... (onder andere.... zie foto).

De dames zouden de volgende dag komen om het feestje compleet te maken. De nacht was er eentje die de boeken in kan, beide vrienden wisten uiteraard dat de hengeltjes erin moesten en vonden het prachtig tot...5:00 piep piep ppppieeeeeeeeeeeeeeeep. Ik pak de hengel en er komt geen beweging uit de andere tent, ach prima. Ik pak de boot en vaar richting de vis, het is een klein schubje welke zich heeft vergrepen aan de scopex boilies. Teruggekomen bij het eilandje komt er een hoofd het tentje uit; Wat ben je in godsnaam aan het doen? Ik, Ik vang even een visje tussen het slapen door. Tuurlijk klinkt het, laat zien dan?

Uitgestapt met het net en de vis loop ik richting onthaakmat beide vrienden schijnen met hun zaklamp vol in me bakkes. Waarna ze stilletjes op de vis schijnen en aangeven liever niet meer te gaan zwemmen morgen. Ik beloof ze dat deze vis niks doet en banger is voor hun dan dat zij voor hem moeten zijn.

Zo is een beste, helaas moet ik ze teleurstellen en zeggen dat dit slechts een kleintje is... Na de vis retour gezet te hebben gaan we weer slapen althans...... dat duurt 20 minuten en dan gaat dezelfde hengel er alweer vandoor, ik stap de boot in. Nu onder het genot van 2 hoofden die uit de tent turen. De vis neemt me op sleep touw en dit is een betere schub als ik boven de vis kom heb ik deze nog niet gezien. Ik zit letterlijk met mijn hengel op de bootrand te wachten tot deze moe wordt. Eindelijk ik win wat lijn en de vis komt aan de oppervlakte, een langgerekte schub doorbreekt het bladstille water en giert er weer vandoor. De dril duurt al zeker 25 minuten als ik mijn net eronder schuif, ik til de vis in de boot.

Aangekomen bij de kant staan de heren driftig te gebaren hoe groot die is. Ik til de vis uit de boot en leg hem op de mat. Nick zegt: 'Wow it's a Megalodon'! Een film die net in Pathé is over een mega haai uit de oertijd. Ik zeg: ' Dat valt wel mee maatje, maar groter dan vis 1 is die zeker'. Danny voegt eraan toe: 'Als dat ding weer afgaat blijf ik liggen'. Nachtvissen is dus niet voor iedereen weggelegd. Na de nodige plaatjes mag de Megalodon weer zwemmen... Uiteraard gaan de boys geen ochtendduik nemen waar de vis net terug is gezet.

Tijdens het ontbijt kletsen we er lekker op los, in de middag haal ik de meiden op en gaat de muziek aan met een drankje, zonnetje en de BBQ is dit echt ontspannen!

Een productief nachtje met een opgeblazen tintje....

Tight Lines

Dustin


20 views0 comments

Recent Posts

See All