De eerste vis uit de tuin


December 2017. We verhuizen naar een ander huis. Aan t water. Doorgaand vaarwater. Er zit vis. Veel vis. Van karper tot voorn en  an baars tot snoekbaars. Nu nog vangen....

Het is begin voorjaar. Al meerdere malen heb ik lekker vanaf de steiger gevist e  met een slag in de rondte gevangen aan witvis. Eerst veel voorns maar later ook wat brasem. De karper liet op zich wachten. 

Tot op een mooi voorjaars avond ik beweginge n in t water zag waarvan ik wist: dit is karper! Het pennetje met een paar maiskorrels werd vakkundig tegen de rietpollen aam de overkant geplaats. Handjes mais er omheen. Laat maar komen die vis.

Het duurt toch nog een tijd tot dat ik het riet zie schudden. Er is vis in de buurt. Belletjes verraden de vis en dan, dan begint me pen te dansen...

Het pennetje begint te dansen...!

Ik wacht op het juiste moment en sla aan. De vis neemt een spurt en snel pak ik me telefoon er bij. Dit moment moet even op video voor me pcc vrienden.

Na de aanslag volgt de dril

Ik merk dat de vis groter is dan dat ik.in eerste instantie had verwacht. Na een enerverende dril mag ik me net onder een leuke polderschub steken. Bam de eerste tuin vis is een feit!

Een leuke onverwacht maatse polder schub.

Na dit succes mis ik een kleinere vis die bij de aanslag helemaal uit t water springt. Het geeft niet de buit is binnen. Op naar de volgende vissen.

Petri heil


20 views0 comments

Recent Posts

See All