Nachtelijke avontuurtjes deel 3


In deel 3 van deze blog is dit tevens de laatste sessie die we dit jaar daar hebben gevist.

De stek heeft weer 5 dagen rust gehad en na de vorige sessie hadden we 2,5 kilo bollen verspreid in de hoop dat de vis nog eens langs zou komen.

Het zelfde trucje als de vorige keer doen we deze keer weer, de voerboot wordt gevuld en met de werppijp strooien we er nog wat om heen. De hengels liggen een 50 meter uit elkaar, om 01:00 uur gaat mijn rechter hengel ervandoor. De vis neem grof lijn en met die relatief kleine molens shimano 4500b moet ik nog heel wat slagen maken om deze vis te gaan landen.

Beetje bij beetje win ik wat meters, maar daar is ook alles mee gezegd, bij elke 2-3 slagen is er een rust moment waarna de vis er weer vol van door gaat. De vis neemt op afstand echt behoorlijk wat lijn en zwemt een aantal meter naar rechts, gelukkig niet door de lijnen van me broertje heen. De vis komt gestaag dichterbij en beetje bij beetje lijkt het of de vis vermoeid raakt. Ik zie de lijn te water gaan en af en toe de voorslag knoop, ook voel ik een raar schurend gevoel alsof de vis vast zit of ergens langs. Dan horen we Lloyd z'n pieper..... Shit dus toch de lijn gepakt op het laatste stuk... Aarghhh dit wordt lastig zo, als de vis nu goed gas geeft en lijn neemt dan kan 1 van de 2 lijnen breken.... Dit proberen te voorkomen stop ik de hengeltop onderwater om te kijken of ik de vis over de lijn kan krijgen. Helaas dit lukt niet de vis gaat er volgas vandoor, ik hou de top onder water zodat de kruising van beide lijnen in het water zit en hopelijk zo minder schuurt. De vis is aan de oppervlakte en we zien een schim van een ware mastodont, wat een buffel...... deze mogen we niet meer laten gaan. De lijnen staan beide op spanning bij de eerste scheppoging.... shit.... Lloyd red het niet de vis blijft te ver weg en schiet er als een raket vandoor. Het is echt drillen op de vierkante meter en met de strakke lijn is lijnbreuk bij een spurt echt mogelijk... Zwetend, vloekend en proberend de vis te landen is de spanning te snijden. Als Lloyd met één hand en hangend aan mijn linkerbeen het net uitsteekt kan ik met veel moeite en kracht de gok wagen en trek de vis net over het koord. Lloyd pakt me andere been vast en dondert bijna in het water. Maar de vis is geland... en wat voor één wauw. Het net is rijkelijk gevuld met een heuse open water buffel. Vergeleken met de vissen van afgelopen weken is dit de nog grotere kers op de taart. De taart van jaren lang vissen op open water en geen 15 kilo vis vangen moet dit er eentje zijn dat kan niet anders en wat voor eentje!

Ik hou de vis in het netje en Lloyd pakt snel een schaar ik onthaak de vis in het netje en knip me leader eraf zodat Lloyd zijn lijn vrij valt. Nu dat net stevig vasthouden dat die er niet uitglipt, wat een kanon. Als een kind zo blij probeer ik de vis uit het water te tillen alleen is dat toch een dingetje... Ik vraag Lloyd om de weeg/recovery sling te pakken en die doen we om het net heen zodat we beide één handvat om te tillen. Even goed checken of de vinnen allemaal netjes zitten en tillen maar. We lopen naar de onthaakmat om de vis uit het net en sling te halen. Wat een vis, in het water leek die groot maar op de mat is het echt een heuse mastodont.... Ademloos staan we beide gebogen over de vis, geen plekjes in de lip, super gaaf geen beschadigingen. Dit soort vissen worden gewoon niet vaak gevangen... Mede denk ik doordat ze bizarre afstanden afleggen en dus niet veel vissers tegenkomen maar er wel lekker op los vreten aan natuurlijk voedsel.

Na deze vis vatten we amper slaap als er weer een hengel vandoor gaat, het is mijn middelste maar die mag Lloyd pakken ik ben nog steeds van slag. Het is een mooie 24 pond schub met een gigantische staart. Lloyd is zeker blij met deze vis!

We vatten uiteindelijk toch slaap na 3 uurtjes tot we weer gewekt worden door een run het is me linker hengel en ook deze vis gaat er flink vandoor. Ook dit is een spiegel uiteraard niet zo groot als de eerst maar toch weer een karakter vis, gehavend met een aangeboren knik zo lijkt.

De sessie komt ten einde het is tevens de afsluiting van deze trilogie van Nachtelijke Avontuurtjes. Geniet.........

Tight Lines,

Dustin (Over the moon)


15 views0 comments

Recent Posts

See All