Nachtelijke avontuurtjes deel 2


Het is een aantal weken later als de zaterdag de week weer lekker gaat afsluiten en we een nachtje los mogen gaan aan de waterkant. Sommige mensen snappen dat niet, in een tentje? In de regen? Uhm ja, de zon schijnt niet altijd....

Maar dat er gevist moet worden is duidelijk want onrustig thuis zitten is ook zo wat....

Volledig bepakt en bezakt tikt de klok 16:00 uur en race ik letterlijk met de bus naar me broertje om hem op te halen om weer een nachtje te gaan vissen.

Deze nachten zijn al leuk zonder iets te vangen, het is gezellig, doen een drankje en bovenal ouwehoeren we er flink op los.

De hengels liggen binnen no time in, dit keer hebben we de voerboot maar eens meegenomen om wat meer aas op de stek aan te bieden. Als de boot boven het beoogde stekje vaart droppen we de rig en het voer. Ik pak de werppijp en strooi in de omgeving eromheen nog wat bollen random rond. Het idee is dat ze de verder gelegen boilies vinden en daarna de voerplek waar meer aas ligt. We hebben dit hier nog niet eerder gedaan en vissen eigenlijk op gooi afstand met wat boilies of een streng erbij.

De klok slaat elf uur als de eerste hengel er met een noodgang vandoor gaat. Het voelt wederom als een beste vis zoals de laatste keer. De vis laat zich niet zo maar naar het net dirigeren en is in best conditie. De vis blijft knokken tot me broertje het net eronder schuift en de vis even mag bijkomen. Wederom is het een plaatje van een spiegel, niet eens de grootte maar meer de tekening maken deze vis tot een ware beauty. Met hier en daar wat verdwaalde schubjes die opgehoopt lijken te zijn op bepaalde plekken is dit toch een kakstrakke spiegel.......

Na de prachtige spiegel te hebben gereleased gaat alles weer op zijn plek. De voerboot met een half kilootje boilies waggelt naar de stek en met de werppijp strooi ik er weer een paar random bollen omheen.

Er volgt in de vroege ochtend nog een run op Lloyd zijn hengel helaas lost de vis al vrij snel....

Een beetje verbouwereerd staan we te kijken naar een hengeltop die recht schiet...

Eenmaal binnen gedraaid lijkt er niks mis met de onderlijn of de haak. We houden het maar op een gevalletje bad luck...

Op naar het rituele ontbijtje met een bak koffie! Wat een heerlijke vis weer!

Tight Lines

Dustin


11 views0 comments

Recent Posts

See All