• Nick

Op jacht naar metersnoeken deel 1.


Met de nichtjes een rondje varen.

Sinds ik verhuist ben heb ik nu eindelijk ook de beschikking over een boot. De achtertuin grenst aan t water dus je stapt zo in en weg ben je.

Mijn 2 nichtjes Ella en Tessel wilde graag een rondje mee varen. Ik vond dat prima. Samen met mijn zoon en oma met zn vijfen op de boot.

Ik zag natuurlijk dr kans om even snel een hengeltje uit te gooien. Wie weet wat voor snoek je vangt terwijl je vaart.

Na ongveer een half uurtje varen is er nog weinig actie geweest. Ik vis met erg grote shads. 25+cm om toch een beetje selectief te zijn. Dat dit niet altijd lukt blijkt wel uit het feit dat ik vorige keer een snoekje van 50cm ving op dit kunstaas. Zo blijkt maar weer geen kunstaas te groot voor vriend snoek.

Maar goed een half uur verder en nog geen stootje gehad. Ik lift de hengel, vertraag en versnel de shad als daar dan toch ineens die bevrijdende aanbeet volgt. Ik merk dat dit een betere vis is. Dit blijkt ook wel als de vis in de boot ligt. 95 cm snoek. Mooi beest hoor! Fotos worden geschoten en ze willen hem.allemaal even aan raken. Toch wel eng zo een grote vis. Snel gaat hij weer terug in t water en zwemt hij krachtig weg.

Het resterende half uur gebeurd er niks meer maar dat is ook niet nodig. Toch effe lekker zo een snoek in een uurtje.

Zal ik dit jaar 2 metersnoeken vangen en mijn pr verbreken?

We gaan t zien.

Tight lines.

Nick

#pike #snoek #vissen #varen #trollen #fishing #pr #hunt #102cm #95cm #familie

30 views0 comments

Recent Posts

See All