• Nick

Uit de oude doos. Vissen met me pa.


augustus 2007 1 kort nachtje in de haven met me pa Na mijn nachtje aan het a-meer met daniel wil ik nog een nachtje vissen. Me vader heeft een dagej vrij dus ik vraag m of hij mee wil. Mijn plan is om in een haven te gaan vissen omdat ik daar in het verleden goed heb gevangen. Hij heeft daar wel zin in en na het eten worden de spullen in gepakt en gaan we die kant op. Het is gelukkig droog als we aankomen en we kunnen onze spullen opzetten. Mijn pa vist met 3 hengels ik moet t met 2 doen. Wat ik totaal niet erg vind want 3 vind ik eigenlijk wat teveel. Als eerste worden de tentjes op gezet en daarna de hengels klaar gemaakt. Rond de klok van half 9 liggen we in en we zijn benieuwd wat er gaat komen vannacht.

Bijna klaar

Daniel komt om een uur of half 10 nog ff kijken. We praten wat en ik vraag of hij iets te eten heeft. Hij heeft een zak chips en geeft m aan me. Op het moment dat ik 1 hap heb genomen krijg ik een piep. Om dat ik dicht tegen palen aan lig neem ik een sprint van 10 m en als ik er vlakbij ben gaat ie door me slip. Ik sla aan en trek de vis terug. Na een krote dril kan een spiegel geschept worden. De vis blijkt 20 pond. Toch leuk na 2 uur vissen. Effe snel op de foto en terug mag het beestje.

20 pond spiegel

De hengel wordt op nieuw in gegooid langs de boten en er wordt bij gevoerd. Dani heeft wel trek in een worstje en omdat hij eigenlijk mssn alleen zou gaan vissen heeft ie toch een blikje in de auto. Het blikje worst de brander en vuur worden uit de auto gehaald en op gezet. Wat is het toch gezellig dat vissen:D. Tijdens het versnaperen van enkele worstjes krijg ik weer een piep weer een sprint weer dezelfde hengel en na een dril weer een vis van 20 pond. Ditmaal is het alleen een schub die op de foto mag.

20 ponds schub

Ik gooi het zaakje weer in en en rond een uur of 11 vertrekt Dani en zoeken me pa en ik onze tentjes op. Met een goed gevoel ga ik slapen en verwacht nog wel een paar vissen eigenlijk. Het duurt dan ook wel behoorlijk lang achteraf voordat ik weer een run krijg. Het is nu bijna 5 uur als een paar piepen een vis verraden. Ik sla aan voel een bonkende weerstand maar voor ik uit me bed ben is de vis al los:( Jammer maar kan gebeuren natuurlijk. De hengel wordt weer ingegooid en de slaapzak opgezocht. Ik wordt rond een uur of 9 wakker en we gaan opruimen. Ik vind t vreemd dat ik geen run meer heb gehad maar dat zal wel toeval zijn. De linker hengel wordt ingehaald en opgeruimd. De rechter hengel wordt inge..... vast!? Hoe kan dat nou ik pak me hengel op draai en zit al vast eigenlijk. Dit verklaart waarom ik misschien niks meer heb gevangen! Ik terk het obstakel weg en het blijkt een emmer te zijn:(. Nou goed das gewoon pech hebben volgende keer beter!

Om 10 uur zijn we weg en hebben we het niet slecht egdaan. Ik 2 vissen van 20 pond een losser en een emmer.

Me pa heeft alleen maar brasem gehakt vannacht die er ook nog is voor de kant afging:( het hoort er allemaal bij. Mensen ik spreek jullie snel! tight lines Nick

#karper #carp #vader #zoon #father #son #spiegel #schub #mirror #common

3 views0 comments

Recent Posts

See All